Неділя, 12.05.2024, 15:26
БІОЛОГІЯ ТА ХІМІЯ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ І УЧНІВ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Новини ЧОІППО
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 11 » Наймасовіший урок хімії
01:00
Наймасовіший урок хімії

 

22 вересня цього року в рамках "Ночі вчених" міністерствонауки Ізраїлю організувало і провело наймасовіший в історії урок з хімії. В уроці, суть якого зводилася до постановки хімічного досліду, брали участь 4207 чоловік - школярі та дорослі, які проживають в 13 населених пунктах у різних куточках Ізраїлю. Таким чином був встановлений світовий рекорд у категорії "Наймасовіший урок хімії, проведений одночасно в декількох місцях".
Офіційне підтвердження встановленого ізраїльтянами рекорду було отримано на днях, коли його внесли до Книги рекордів Гіннеса. 

4207 представників 13 наукових та академічних центрів країни взяли участь у досліді "хімічний сад", проведеному в свій час першим ізраїльським астронавтом Іланом Рамоном. Цей дослід був представлений Іланом Рамоном в 2003 році групою старшокласників школи "ОРТ Кирьят-Моцкин". Ілан Рамон реалізував дослід приблизно через шість годин після запуску американського космічного корабля, на борту якого він перебував. Метою досліду, проведеного Іланом Рамоном, було вивчення механізму росту кристалів на основі "рідкого скла" в умовах невагомості.
В ході організованого Міністерством науки і технологій по всій країні масового уроку хімії його учасники проаналізували хімічні реакції на Землі і в космосі, переглянули відеофільм, на якому зображений Ілан Рамон, який проводить досвід в космосі, вислухали пояснення експертів. Кожен учасник уроку також представив власний кристал з матеріалів з вмістом хлориду кальцію, хлориду міді та заліза. При змішуванні в розчині з "рідкого скла" три хлориду вступають у хімічну реакцію, в результаті якої протягом декількох хвилин з'являються кристали. Всі вони пофарбовані в кольори Державного Прапора Ізраїлю - білий і блакитний.
Процес офіційного затвердження світового рекорду зайняв чимало часу через складність збору та аналізу всіх доказів, зібраних у повній відповідності з нормами Книги рекордів Гіннеса у всіх 13-ти установах, в яких проходив масовий урок хімії. Попередній рекорд був встановлений в Бельгії: тоді в масовому уроці хімії брали участь 562 людини.
"Мета цієї ініціативи полягає в тому, щоб наблизити широку громадськість, і особливо дітей і молодих людей, до науки і продовжити розвивати спадщина Ілана Рамона", - сказав генеральний директор Міністерства науки і технологій Менахем.

Переглядів: 291 | Додав: cvitlana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Новини освіти
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples
  • Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz